Kávové kytičky - postup přípravy
Kávové květinky podle receptu od paní Dagmar Kazdové jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu i suroviny. Výsledek je ovšem jedinečně krásný a chutný – ideální recept pro oživení vašeho vánočního pečení.
Ingredience
Hladkou mouku s moučkovým cukrem prosejte do hluboké mísy, přidejte mletou kávu a změklé máslo a zadělejte soudržné a hladké těsto. To zabalte do fólie a vložte ho na 1 až 2 hodiny uležet do lednice.
Z uleželého těsta vyválejte placku silnou kolem 3 mm a vykrajujte z ní kytičky nebo jiné tvary, které vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu kolem 15 až 20 minut.
Po dopečení sušenky slepujte kávovým krémem, ozdobte je puntíkem rozpuštěné bílé čokolády a na ni nalepte čokoládové kávové zrno. Sušenky nechte ztuhnout a podávejte.