Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché a rychlé vánoční perníčky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Jednoduché a rychlé vánoční perníčky - postup přípravy

S tímto receptem od paní Věry Dufkové si milovníci tradičních perníčků přijdou na své. Provoňte perníčky svůj domov, zabavte se s rodinou jejich zdobením, pochutnejte si na nich a vytvořte doma nezapomenutelnou vánoční atmosféru.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy vsypejte hladkou mouku s cukrem a zamíchejte. Přidejte jedlou sodu a kypřicí prášek do perníku. Do mísy přidejte také změklé máslo, med a jedno vejce. 

2. KROK

Všechny suroviny dobře promíchejte a vytvořte těsto, které by mělo být nelepivé a pružné. 

Tip: Pokud se vám těsto lepí na ruce, přidejte ještě trochu mouky.

3. KROK

Připravte si pomoučený vál a těsto na něm rozválejte tak, aby mělo na výšku přibližně 5 mm. Pomocí tvořítek vykrojte z těsta nejrůznější tvary a následně je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. 

4. KROK

Rozehřejte troubu na 180 °C a rozšlehejte si v misce vajíčko, kterým pomažte povrch perníčků. Perníčky vložte do trouby a pečte přibližně 10 minut, dozlatova. 

5. KROK

Jakmile jsou perníčky upečené, nechte je vychladnout a ozdobte je dle vlastního vkusu. 

Tip: Polevu na perníčky si můžete vytvořit jednoduše tak, že smícháte vaječný bílek, cukr a škrob a důkladně rozmícháte. Přidejte také pár kapek citronové šťávy.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů