Kakaové sušenky s arašídy a karamelem - postup přípravy
Jednou z možnosti, jaké upéct vánoční cukroví, jsou kakaové sušenky s arašídy a karamelovou náplní. Jistě budou skvělým doplňkem vaší kolekce.
Na těsto
Na ozdobu
Na karamel
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte vanilku nebo vanilkový cukr, cukr, sůl a vyšlehejte. Poté přidejte změklé máslo, olej a Granko (nebo Nesquik kakao). Zamíchejte a poté přimíchejte prášek do pečiva. Nakonec přidejte mouku a vypracujte hladké a hutné těsto.
Z těsta vytvarujte kulaté sušenky. Jednu jejich část namočte do bílku a poté do nasekaných arašídů. Uprostřed prstem udělejte důlek, čímž se každá sušenka ještě zploští. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 až 20 minut.
Do rendlíku dejte cukr a za občasného míchání ho nechte zkaramelizovat. Poté do směsi přilijte vodu a promíchejte. Odstavte směs ze sporáku, přidejte bílou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Pak směs vraťte na sporák a minutu za stálého míchání provařte. Vychladlý karamel dejte do cukrářského sáčku a naplňte jím důlky v sušenkách. Na závěr můžete ve vodní lázni rozpustit trochu bílé čokolády, dát ji do cukrářského sáčku a ozdobit jí sušenky dle libosti.