Kávové minidortíky s ořechy a čokoládou - postup přípravy
Kávové minidortíky jsou skvělou kombinací lahodné čokolády, nadýchaného krému a křupavých oříšků. Vypadají luxusně a jsou ideální k přátelským a rodinným setkáním.
Krém
Těsto
K navlhčení
Poleva
Nejprve připravte krém. Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem a s kukuřičným škrobem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mléko s instantní kávou a směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí. Poté směs odstavte z tepla a vmíchejte do ní máslo.
Vzniklý krém zakryjte potravinovou fólií a nechte ho vychladnout. Pokračujte s přípravou korpusu.
Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Vejce vyšlehejte s cukrem, solí a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto, které rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem. Těsto následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 17 minut.
V samostatné míse vyšlehejte smetanu, do které vmíchejte vychladlý krém. Upečený korpus navlhčete směsí mléka a instantní kávy a potřete ho krémem. Korpus rozřízněte na dvě stejné části a jednu z nich položte na druhou.
Na závěr připravte polevu. Bílou čokoládu rozpuštěnou v mléce naneste na povrch dezertu a vytvořte v ní ozdobné pruhy pomocí rozpuštěné tmavé čokolády a špejle.
Kávové minidortíky nařežte na stejně velké kostky, jejichž strany ozdobte nasekanými ořechy.
Tip: Dokud dezert nezkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Delicious and Simple