Kuřecí rolky se sýrem pečené na bramborách - postup přípravy
Pokud vám došly nápady, co připravit z kuřecích prsou, vyzkoušejte tyto jednoduché závitky se sýrem a petrželkou pečené na bramborách. Skvěle se k nim hodí čerstvá či nakládaná zelenina.
Na brambory
Na maso
Na majonézu
Brambory nakrájejte na kolečka. Ve větší míse je důkladně smíchejte se solí, sladkou paprikou, pepřem a olejem. Brambory se musí kořením dobře obalit. Prsa podélně překrojte napůl, aby byla tenčí, a pak je naklepejte. Maso posypejte směsí soli, pepře, sladké papriky a dále bylinek či koření, které máte na kuřecím mase rádi.
Do zapékací mísy dejte brambory. Za pomoci ponorného mixéru rozmixujte olej, vejce, ocet, hořčici a lisovaný česnek na česnekovou majonézu, můžete ji osolit a opepřit. Teoreticky by šla použít i kupovaná dochucená česnekem, ale domácí je lepší. Nastrouhejte sýr a česnek najemno a nasekejte petrželku. Asi dvě třetiny sýru smíchejte s petrželkou, zbytek si schovejte.
Plátky masa natřete z jedné strany majonézou. Dejte na ně trochu sýru s petrželí, srolujte je a dejte do mísy na brambory. Pak ještě maso potřete z vrchu majonézou. Pečte 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Pak na maso nasypejte zbytek sýra a pečte dalších 5 minut. Hotové rolky servírujte s bramborem.