Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Telecí plátky na cibuli a ananasu

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 105 minut

Telecí plátky na cibuli a ananasu - postup přípravy

Tento recept by měli vyzkoušet nejen milovníci svíčkové. Recept je velmi zajímavý tím, že je maso připravováno na ananasu a přidává se do něj brandy. Tento originální pokrm stojí za vyzkoušení.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oba steaky z hovězí svíčkové osolte a opepřete z obou stran. Rozpalte pánev, rozehřejte na něm olej a oba steaky na ní z obou stran osmažte – potrvá to přibližně 5 minut. Poté maso vyjměte z pánve a dejte jej stranou. 

2. KROK

Zatímco se steaky smaží, oloupejte a nakrájejte cibuli na proužky. Jakmile se steaky mírně osmahnou, vyjměte je z pánve, dejte je bokem a do pánve vložte připravenou cibuli, kterou smažte, dokud nezměkne – potrvá to přibližně 10 minut.

3. KROK

Po této době k cibuli přilijte brandy, ananasovou šťávu a přidejte také na kostičky nakrájené ananasové plátky. Na tuto směs položte osmažené steaky a vše vařte po dobu 100 minut. Vaše skvělé telecí plátky jsou hotovy.

4. KROK

Tip: Do pánve vlijte také šťávu, kterou maso pustilo, zatímco odpočívalo, když jste si připravovali směs s ananasem a cibulí.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů