Pečená vepřová krkovice s cibulí, bramborami a sýrem - postup přípravy
Pokud nestíháte postávat u plotny, anebo si jen prostě chcete ušetřit práci s mytím nádobí, připravte si tentokrát plátky z vepřové krkovice pečené na jednom plechu s cibulí, bramborami a dalšími ingrediencemi. Když vše naservírujete se zeleninovým salátem, získáte mít velmi vydatné a chutné jídlo.
Na maso
Na salát
Vepřovou krkovici rozkrájejte na menší plátky a cibule na nudličky. Dejte je na velký plech, osolte, opepřete, přidejte trochu olivového oleje, promíchejte a rozložte rovnoměrně na plechu. Pak si nakrájejte brambory na plátky, osolte je a opepřete a rozložte na maso s cibulí.
Nastrouhejte sýr nahrubo a nasypejte ho na brambory. V misce rozmíchejte hrubozrnnou hořčici, jogurt a majonézu a směsí potřete povrch posypaný sýrem. Plech přikryjte vlhkým pečicím papírem a alobalem, vložte do předehřáté trouby na 210 až 220 °C a pečte asi 60 až 70 minut. Pak plech odkryjte a pečte na 210 °C asi další půlhodinu.
Nakrájejte si okurky na čtvrtkolečka, rajčata na kostičky, přidejte malé kostičky červené cibule, kostky avokáda a krájenou směs špenátu nebo hlávkového salátu. V misce udělejte dresing z olivového oleje, lisovaného česneku, citronové šťávy a dle chuti soli a pepře. Nalijte ho na salát a promíchejte. Podávejte s upečeným masem a bramborami.