Salát z červené řepy a nakládaných okurek - postup přípravy
Červená řepa je díky bohatému obsahu antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek jednou z nejužitečnějších potravin, které do svého jídelníčku můžeme zařadit. Pokud přemýšlíte, jak ji v kuchyni použít, vyzkoušejte třeba tento zajímavý recept na lahodný salát.
Ingredience
Předvařenou či předpečenou červenou řepu nastrouhejte na struhadle na korejskou mrkev, případně ji nakrouhejte škrabkou julienne na dlouhé nudličky. Totéž udělejte také s nakládanými okurkami. Oba druhy zeleniny smíchejte v jedné míse.
K zelenině prolisujte dva stroužky česneku (případně jeho množství uzpůsobte vlastní chuti), posypejte ji mletým černým pepřem, solí a sušenou nebo čerstvou a jemně nasekanou petrželkou. Vše zakápněte buďto olivovým olejem, anebo majonézou. To záleží na vašem vkusu a aktuální chuti. Salát důkladně promíchejte a ihned podávejte.