Kuřecí stehenní řízky na cibuli a hořčici

i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí stehenní řízky na cibuli a hořčici - postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky jsou šťavnaté a velmi chutné a ladí se spoustou nejrůznějších ingrediencí. Zkuste je například zapéct s cibulí a hořčicí podle receptu od paní Petry Pospíchalové.
1. KROK

Kuřecí stehenní řízky osolte a opepřete. Smíchejte hrubozrnnou a plnotučnou hořčici s kapkou oleje a s prolisovaným česnekem a touto směsí maso potřete.

2. KROK

Nakrájejte na půlkolečka očištěnou žlutou i červenou cibuli a vsypte je do rovnoměrné vrstvy po celém dně pekáčku. Na cibuli, pokud chcete, vyskládejte na plátky pokrájené plátky žampionů a na ně položte maso.

3. KROK

Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky, které nasypejte navrch každého stehenního řízku. Obsah pekáčku podlijte trochou kuřecího vývaru, případně vodou (nebo vodou s rozmíchaným kuřecím bujónem) a dejte zakryté péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi na 45 minut. Poté pekáč odkryjte a nechte dopéct dalších 15 minut, aby maso získalo zlatavou a křupavou kůrčičku.

4. KROK

Hotové kuřecí řízky podávejte spolu s brambory šťouchanými se smaženou cibulkou a čerstvou či nakládanou zeleninou.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 212 hlasů
Nahlásit chybu
81 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt