Listové taštičky plněné masovou směsí - postup přípravy
Pokud si potrpíte na pečivo z listového těsta, a obzvláště to slané, naplňte ho naší masovou směsí s cibulí. Výsledné taštičky jsou křupavé, plné zajímavých chutí a hodí se jako skvělá svačina do školy, práce i na cesty.
Na těsto
Na náplň
Na potírání
Do zadělávací mísy dejte sůl, vlažné mléko, vodu a sušené droždí. Zamíchejte a přidejte hladkou mouku. Robotem či rukou vypracujte nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte 40 minut kynout.
Těsto rozdělte na 10 až 12 stejných částí a vyválejte je na tenké kulaté placičky. Vršek každé namažte změklým máslem a skládejte je na sebe. Poslední placku ale nepotírejte, jen jejím okrajem všechno dokola zakryjte. Vložte poté těsto do sáčku a nechte chvíli kynout.
Maso si nakrájejte na malé kostičky, cibuli také. Obojí smíchejte a přidejte olej, sůl, koriandr a římský kmín. Dobře promíchejte. Dejte naskládané placky na stůl a vyválejte z nich tenkou obdélníkovou placku. Tu potřete změklým máslem a na delší straně srolujte. Z rolády pak nakrájejte asi 3 centimetry silná kolečka a z každého udělejte pomyslnou mističku.
Každou z nich naplňte masovou směsí. Vršek uzavřete prsty, uhlaďte a dejte bochánek na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte žloutek s mlékem a všechny bochánky jím potřete. Poté vložte plech s nimi do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte 35 minut.