2 levné recepty z obyčejného chleba - postup přípravy
Pokud doma není peněz ani surovin nazbyt, avšak přesto byste se rádi najedli něčeho sytého a chutného, vyzkoušejte tato dvě levná jídla podle paní Romany Važanské. Jsou za hubičku, budou rychle hotová a chutnají náramně.
Chlebová polévka
Chlebová míchanice
Chlebová polévka
1. Chléb nakrájejte na kostky, vsypte je do hrnce a zaijte je vodou. Přidejte rozdrobenou kostku zeleninového bujónu, sůl, pepř, prolisovaný česnek a sušené bylinky a nechte vše povařit, dokud se chléb nezačne rozpadat.
2. Když je chléb měkký tak, že se rozpadaá, polévku promixujte a propasírujte přes sítko (anebo ji jen propasírujte). Přidejte ještě trochu česneku, dochuťte solí a pepřem, přilijte trochu smetany a posypejte trochou čerstvé petrželky.
Chlebová míchanice
1. Chléb nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a osmahněte na něm chléb jemně dozlatova. Až začne vonět, přidejte prolisovaný česnek a pokračujte v restování.
2. V jiné pánvi na troše oleje orestujte jemně nasekanou cibuli spolu s na kostičky pokrájenou slaninou. Tuto směs přidejte do pánve s opečeným chlebem.
3. Do misky vyklepněte pět vajíček, přidejte k nim pět špetek soli a rozkvedlejte je dohladka. Nalijte je na směs chleba, cibule a slaniny v pánvi, promíchejte, nechte vajíčka za občasného míchání ztuhnout a podávejte s kouskem čerstvé nebo nakládané zeleniny.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.