Plněné prsní řízky pečené na rajčatové omáčce - postup přípravy
Skvělou variací na kuřecí řízky jsou tyto originální masové kapsy plněné šunkou a sýrem, které se pečou na rajčatové omáčce. Díky tomu jsou velmi šťavnaté.
Na maso
Na omáčku
Nařízněte kuřecí prsa tak, aby se vytvořila kapsa, ale nepřeřízněte je. Maso osolte, opepřete, dochuťte provensálskými bylinkami a pak do kapsy dejte přeložený sýr a srolovanou šunku. Rozšlehejte vejce s trochou soli, maso do něho namočte a pak obalte ve strouhance. Nakonec řízky osmahněte na troše oleje z obou stran do zlatova.
Na omáčku si nakrájejte cibuli nadrobno, nasekejte česnek a obojí dejte smažit na pánvi na troše oleje. Až cibule zesklovatí, přidejte konzervovaná rajčata, osolte a dochuťte oreganem a nechte asi 5 minut provařit.
Do zapékací formy dejte na dno trochu omáčky, položte na ni řízky, pokryjte je zbytkem omáčky a navrch nasypejte strouhaný sýr. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte kapsy 20 až 25 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem