Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené mleté maso s bramborem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečené mleté maso s bramborem - postup přípravy

Rozmazlete své chuťové pohárky zapečeným mletým masem s bramborem, pokrmem, který je šťavnatý a plný bohaté chuti. Připravíte ho jednoduše a za pár minut.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Masová směs

Na pokrytí

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, které vložte do pekáče vymazaného olejem. Ochuťte je solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 20 minut. Mezitím připravte masovou směs. 

2. KROK

Mleté maso smažte na pánvi 3–4 minuty, dokud nezhnědne. Poté k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a směs ochuťte solí, pepřem, oreganem a mletou sladkou paprikou. Pokračujte ve smažení další 3–4 minuty a přidejte drcená rajčata. 

3. KROK

Masovou směs důkladně promíchejte a smažte ji ještě 3–4 minuty. Poté ji rozprostřete na upečené brambory a celý pokrm pokryjte nastrouhanou mozzarellou, ale také jejími celými kousky. Pokračujte v pečení ještě 10 minut a můžete servírovat.

4. KROK

Tip: Zapečené mleté maso s bramborem můžete podávat například v kombinaci s jablečným salátem s vlašskými ořechy. Jednoduchý postup jeho přípravy najdete níže ve videu. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Essen Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů