Zapečené mleté maso s bramborem - postup přípravy
Rozmazlete své chuťové pohárky zapečeným mletým masem s bramborem, pokrmem, který je šťavnatý a plný bohaté chuti. Připravíte ho jednoduše a za pár minut.
Základ
Masová směs
Na pokrytí
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, které vložte do pekáče vymazaného olejem. Ochuťte je solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 20 minut. Mezitím připravte masovou směs.
Mleté maso smažte na pánvi 3–4 minuty, dokud nezhnědne. Poté k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a směs ochuťte solí, pepřem, oreganem a mletou sladkou paprikou. Pokračujte ve smažení další 3–4 minuty a přidejte drcená rajčata.
Masovou směs důkladně promíchejte a smažte ji ještě 3–4 minuty. Poté ji rozprostřete na upečené brambory a celý pokrm pokryjte nastrouhanou mozzarellou, ale také jejími celými kousky. Pokračujte v pečení ještě 10 minut a můžete servírovat.
Tip: Zapečené mleté maso s bramborem můžete podávat například v kombinaci s jablečným salátem s vlašskými ořechy. Jednoduchý postup jeho přípravy najdete níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte