Jednoduchý máslový krém s Nutellou - postup přípravy
Pokud připravujete domácí dorty nebo různé druhy drobnějšího cukroví a poohlížíte se po nějakém snadném, levném a přitom lahodném krému, nechte se inspirovat tímto receptem. Je z pouhých dvou základních ingrediencí a tu třetí, ochucující, si můžete přizpůsobit podle vlastního vkusu.
Ingredience
Před započetím přípravy vyndejte máslo z lednice a nechte ho získat pokojovou teplotu a změknout. Poté jej nakrájejte na menší kostky, které vsypte do mísy a s pomocí elektrického šlehače je šlehejte asi 10 minut, dokud máslo nezíská krémovou konzistenci a bělavou barvu.
K máslovému krému přilijte slazené kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud se zcela nespojí s máslem do homogenní konzistence. Stěrkou krém promíchejte, seškrábejte přísady ulpívající na stěnách mísy a pokračujte ve šlehání.
Tento krém si můžete dále ochutit dle svých vlastních preferencí. Můžete přidat třeba tři polévkové lžíce Nutelly, přičemž pokračujte ve šlehání tak dlouho, dokud nezískáte světle hnědý krém. Nechte ho vychladit a použijte ho k naplnění či ozdobení dortů nebo jiných zákusků.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.