Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená banánová střecha s tvarohem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nepečená banánová střecha s tvarohem - postup přípravy

V létě nemáme moc chutí na pečení. Teploty už tak stoupají do závratných výšin a horká trouba ovzduší jen zhoršuje. Chuť na sladké však nemizí ani se stoupající rtutí teploměru. Jak takové dilema vyřešit? Jasně! Nepečeným dortem! Nejlépe takovým, při jehož přípravě zabavíme i prázdninami znuděné děti, které by se nám beztak během práce pletly pod nohama. Máme pro vás super snadný recept, který zvládnou i vaše ratolesti a zaručeně je i vás potěší. Lahodné a jemné sušenky se zde spojují s tvarohovým krémem korunovaný slaďoučkým banánem uvnitř.

Ingredience pro:
10 porcí

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do misky si vyklopte vaničku tvarohu a přisypejte k němu čtyři lžíce cukru, přidejte změklé máslo a vanilkový cukr. Všechny ingredience společně dobře promíchejte, aby se cukr ve tvarohu rozpustil.




Pracovní plochu si potáhněte dvěma vrstvami potravinářské fólie. Připravte si malou misku, do které si nalijte trochu mléka. V něm postupně namáčejte sušenky tak, aby se lehce nasákly mlékem, ale aby se vám nerozpadaly v ruce. Vytvořte z nich na fólii obdélník tři krát tři sušenky.

Povrch sušenek pak potřete připravenou tvarohovou směsí tak, aby zakrývala celou plochu.  Pak oloupejte rovný banán a umístěte ho nad prostřední řadu sušenek.

Pomocí potravinářské fólie opatrně složte sušenky tak, abyste z nich vytvořili trojúhelníkový útvar s banánem uprostřed. Tvar zajistěte přeložením přilnavé fólie tak, aby se střecha nerozpadla a vložte na 20 minut do ledničky vychladit a ztuhnout.

Mezitím si připravte čokoládovou polevu.

Připravte si vodní lázeň a v ní v menší misce rozpusťte máslo. Když je tekuté, vmíchejte do něj lžíci kakaa a tři polévkové lžíce cukru. Nakonec přidejte dvě polévkové lžíce mléka a za stálého míchání zahřívejte, až se suroviny spojí.

Vyjměte ztuhlou sušenkovou střechu z lednice, odstraňte fólii a položte ji na talíř. Celou střechu velkoryse polijte čokoládovou polevou, kterou dobře rozetřete po celém jejím povrchu. Nakonec ještě střechu zasypejte sněhem ze strouhaného kokosu a vraťte zpátky do lednice chladit nejméně na hodinu až hodinu a půl.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů