Smažený květák v kořeněné krustě

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Smažený květák v kořeněné krustě - postup přípravy

Jistě znáte z dětských let květák obalovaný v trojobalu. Pokud jste ho měli v oblibě, můžete si nyní připravit obdobnou variaci. Kořeněná strouhanka dodá pokrmu velmi specifickou, avšak lahodnou chuť. Vyzkoušejte něco nového!

Začněte tím, že si očistíte květák a nakrájíte ho na silnější pláty. Ty pak vyskládejte postupně do hlubší pánve, podlijte vodou a spařte asi sedm až osm minut pod poklicí. Následně zeleninu vyjměte, nechte zchladnout a připravte si mezitím suroviny k obalování.




Obalování květáku a jeho pečení

Nyní si na mělký velký talíř nasypte hladkou mouku a také ji okořeňte solí, pepřem, kurkumou, tymiánem, chilli kořením a mletou paprikou. Dále si na jiném talíři vyšlehejte vejce s trochou soli a mlékem.

Potom se pusťte do obalování. Květák nejprve obalte v kořeněné mouce, pak ve vejcích a nakonec opět v mouce. Takto jednotlivé kousky smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran.

Servírování smaženého květáku v kořeněné krustě

Usmažený květák vyjměte z pánve, nechte okapat přebytečný tuk na papírových utěrkách a podávejte například s vařenými bramborami omaštěnými máslem. Hodit se však bude i bramborová kaše.

Porci je možné doplnit i o tatarskou omáčku, kečup anebo třeba o zeleninu nakládanou ve sladkokyselém nálevu (červená řepa, čalamáda, cibulky, okurky, papriky a podobně). Je jen na vás, jak si pokrm dopřejete. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 200 hlasů
Nahlásit chybu
126 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt