Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Podmáslová bábovka se strouhanou tyčinkou Margot

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Podmáslová bábovka se strouhanou tyčinkou Margot - postup přípravy

Voňavá a vláčná bábovka s margot čokoládou podle receptu paní Romany Staňové vám rozjasní všední den. Vyzkoušejte nový recept na starou a osvědčenou klasiku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse vyšlehejte dvě vejce s cukrem krupice. Do vyšlehané směsi přidejte vanilkový cukr, olej a podmáslí.

2. KROK

Tyčinku Margot nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte ji do těsta. Nakonec vmíchejte prosátou hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. KROK

Hotové těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a dejte ho péct do trouby rozpálené na 170 °C na zhruba 50 minut.

4. KROK

Zda je bábovka již upečená, lehce poznáte pomocí testu špejlí. Jednoduše ji zapíchněte do středu bábovky. Pokud ji vytáhnete suchou, bábovka je pravděpodobně hotová. Pokud na ní ulpívají kousky těsta, vraťte bábovku dopéct na dalších 5–10 minut.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů