Rychlé kokosové řezy s malinami - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům dezertů s exotickou chutí, připravte si tyto rychlé kokosové řezy, které se rozplývají na jazyku. Vypadají luxusně a ohromí všechny vaše hosty.
Korpus
Kokosová náplň
Malinová náplň
Na posypání
K navlhčení
Cukr smíchejte s krupicí, strouhaným kokosem, kefírem a solí. Přidejte jedlou sodu, těsto rozprostřete do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a nechte ho 15 minut odpočívat.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut a mezitím připravte krém. V rendlíku smíchejte cukr s kukuřičným škrobem, mlékem a směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Směs odstavte z tepla, vmíchejte do ní strouhaný kokos s vanilkovým extraktem, přelijte ji do mísy a zakryjte ji potravinovou fólií. Zatímco kokosová náplň chladne, připravte borůvkovou náplň.
Tip: Potravinovou fólii na kokosovou náplň položte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomuto kroku na ní nevznikne škraloup. Chcete-li urychlit chladnutí, náplň vložte do lednice.
Pokračujte s přípravou borůvkové náplně. Škrob smíchejte s vodou, ve které ho nechte rozpustit. V rendlíku smíchejte maliny s cukrem a zahřívejte je 3–4 minuty, dokud se cukr nerozpustí.
Do malin vlijte škrobovou vodu a po 2–3 minutách vaření směs odstavte z tepla. Upečený korpus navlhčete mlékem a vložte ho do dortového ráfku, kde ho pokryjte malinovou náplní.
V samostatné misce smíchejte želatinu s vodou, nechte ji 15 minut reagovat a v jiné míse vyšlehejte smetanový sýr, do kterého poté vmíchejte želatinu se základem na kokosovou náplň.
Směsí pokryjte malinovou vrstvu rychlých kokosových řezů, které na závěr posypte nastrouhaným kokosem a vložte na noc do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy są łatwe!