Tvarohové pirožky s marmeládou - postup přípravy
Sladké tvarohové pirožky podle receptu paní Vladimíry Bosákové se výborně hodí například ke kávě, ale také jen k příležitostnému mlsání.
Těsto
Dále
Na pomoučněném vále vypracujte z uvedených surovin hladké těsto. Vyválejte z něho asi 4 mm silný plát.
Radýlkem na vykrajování vykrajujte z těsta zhruba stejně velké čtverce. Doprostřed dejte tuhou marmeládu nebo jinou oblíbenou náplň.
Protilehlé strany pirožků důkladně spojte tak, aby marmeláda nevytékala. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je vajíčkem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba dvacet minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.