Nepečená roláda s vanilkovým krémem a malinami - postup přípravy
Jako základ vynikající rolády mohou posloužit i obyčejné cukrářské piškoty. Kombinace s vanilkovým krémem a malinami zaručuje perfektní výsledek.
Na základ
Na krém
Na náplň a ozdobení
Rozložte si na pracovní desku potravinářskou fólii. Piškoty krátce namočte do mléka a dejte je do tří řad tak, aby tvořily jednotnou plochu. Do rendlíku dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a škrob. Přilijte trochu mléka a vymíchejte kašičku bez hrudek. Poté dolijte zbytek mléka a za stálého míchání dejte směs vařit, dokud nevznikne tuhá pudinková hmota.
Až hmota vychladne, dejte do mísy změklé máslo, rozšlehejte ho a pak do něho postupně zašlehejte pudinkovou hmotu. Vzniklý krém rovnoměrně rozetřete na piškoty. Na krém v rozestupech dejte 300 gramů malin a pak vše za pomoci fólie srolujte do rolády. Tu poté dejte do lednice minimálně na hodinu ztuhnout.
Smetanu ke šlehání vyšlehejte s moučkovým cukrem do tuhé šlehačky. Vybalte roládu z fólie a ze všech stran ji potřete šlehačkou. Ozdobte ji rozpuštěnou čokoládou, zbylými malinami a mátou a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.