Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané smetanové lívanečky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nadýchané smetanové lívanečky - postup přípravy

Připravte svým blízkým nadýchané domácí lívanečky podle receptu Romany Važanské, které jsou nejen snadné, ale i velmi rychlé. Servírovat je můžete se šlehačkou a borůvkovou zavařeninou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Lívanečky

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy přidejte prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Poté do směsi přisypte cukr, vanilkový cukr a sůl.

2. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu. Přilijte mléko a směs velmi důkladně promíchejte.

3. KROK

Lívanečník nebo pánev vymažte olejem. Pomocí lžíce vytvořte lívance dle požadované velikosti a osmažte je z obou stran do zlatova.

4. KROK

Lívance ihned servírujte s domácí šlehačkou, borůvkovou zavařeninou nebo jiným ovocem. Nakonec je ozdobte snítkou čerstvé máty a lehce je posypte moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů