Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový cop sypaný drcenými ořechy

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Čokoládový cop sypaný drcenými ořechy - postup přípravy

Pokud jste milovník čokolády a především snadných a rychlých dezertů, které máte hotové během okamžiku, zkuste si upéct čokoládový cop posypaný ořechy. Při servírování ho můžete doplnit domácí šlehačkou nebo kopečkem zmrzliny.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rozprostřete listové těsto a do jeho středu položte čokoládu tak, aby byla zarovnaná s okraji těsta. Rádýlkem nakrájejte šikmé proužky silné asi 1,5–2 cm v úhlu asi 80 stupňů.

2. KROK

Přehněte první proužek přes tabulku čokolády a naznačte si, kde těsto u náplně končí. Vraťte ho zpět a odkrojte všechno přebytečné těsto. Stejný postup opakujte i na druhé straně.

3. KROK

Jednotlivé proužky překládejte přes sebe. Měl by vám tak vzniknout vzor pleteného copánku. Na obou koncích čokolády těsto přitlačte k sobě, aby náplň nevytekla. Listové těsto potřete rozkvedlaným vejcem a posypte ořechy.

4. KROK

Naplněné listové těsto přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ho do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 °C a cop pečte 15–20 minut. Poté ho vyjměte z trouby a nechte lehce zchladnout. Poté ho nakrájejte a servírujte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Very Easy Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů