Jahodový pohár s vanilkovým tvarohem - postup přípravy
Domácí jahodové pohárky s tvarohem a sušenkami ocení zejména děti, ale i dospělí jako zdravé mlsání. Podle receptu od paní Lucie Vachové je můžete připravit jak z čerstvých, tak i z mražených jahod a vždy bude chutnat báječně.
Ingredience
Vanilkové sušenky nalámejte na kousky do mixéru a rozemelte je na prach. Připravte si pohárkové misky a na jejich dno rozdělte sušenkovou drť. Trochu si jí nechte stranou na závěrečné ozdobení pohárků.
Tvaroh vyšlehejte s vanilkovým cukrem dohladka a rozdělte ho na sušenkovou základnu pohárků. Opět si jej trochu odložte stranou na ozdobení.
Nakonec rozmixujte jahody na hladké pyré, kterým doplňte misky do plna. Trochu s miskami zaklepejte, aby se vrstva jahod usadila do roviny, a navrch přidejte trochu tvarohu a sušenkové drti.
Hotové pohárky nechte v lednici vychladit a ztuhnout a podávejte jako dezert nebo jako zdravou dobrotu pro děti.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.