Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lehký drobenkový koláč s jablky a tvarohem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Lehký drobenkový koláč s jablky a tvarohem - postup přípravy

Pokud máte chuť na něco sladkého, vyzkoušejte recept na lehký drobenkový koláč s jablky a osvěžujícím tvarohem, který je provoněný skořicí. Jeho příprava je velmi snadná, takže můžete zapojit i děti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Tvarohová náplň

Jablečná náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do prosáté mouky přisypte kypřicí prášek do pečiva a cukr. Přidejte změklé máslo a pomocí prstů z něj důkladně vypracujte jemnou drobenku.

2. KROK

Tvaroh dejte do větší mísy, přidejte k němu jedno celé vejce, cukr, vanilkový cukr a směs rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Jablka oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte k nim lžičku skořice a promíchejte.

3. KROK

Dno formy o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem a na dno nasypte 1/3 drobenky, které pečlivě upěchujte. Poté přidejte 1/2 tvarohové náplně a rovnoměrně ji rozetřete.

4. KROK

Na tvarohovou náplň rovnoměrně rozprostřete 1/2 nastrouhaných jablek a posypte je 2/3 drobenky. Poté přidejte tvaroh a důkladně ho rozetřete. Vložte zbylá jablka, uhlaďte je a posypte zbylou drobenkou.

5. KROK

Drobenkový koláč vložte do předem vyhřáté trouby a pečte ho 60 minut při teplotě 170 °C. Poté ho nechte vychladnout a můžete servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů