Pudinková peřina se zakysanou smetanou a skořicí - postup přípravy
Pokud máte chuť na zajímavý dezert, upečte si tzv. pudinkovou peřinu podle receptu od paní Jitky Kořánové. Chuť pudinkového krému se skvěle doplňuje se zakysanou smetanou.
Na těsto
Na náplň
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Poté do směsi zašlehejte olej, přidejte mouku a prášek do pečiva a vše dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Nalijte ho na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem, případně můžete plech vyložit pečicím papírem.
Do hrnce nasypejte čokoládové pudinky a cukr a vše dobře promíchejte. Přilijte trochu mléka a vytvořte kašičku, aby se v ní rozpustily případné hrudky, a poté dolijte zbytek mléka.
Přiveďte směs k varu na sporáku za neustálého míchání, dokud nedosáhnete pudinkové konzistence. Horkou pudinkovou hmotu nalijte na těsto na plechu. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč zhruba 30 minut.
Po upečení na horký koláč rovnoměrně naneste zakysanou smetanu. Podle chuti ji posypejte skořicovým cukrem a po vychladnutí můžete koláč podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.