Ovesný koláč bez cukru s ovocem - postup přípravy
Pokud jste diabetik, můžete si doma upéci velmi chutný a zdravý koláč z ovesných vloček, který neobsahuje klasický cukr. Používá se do něho jen sladidlo a ovoce.
Ingredience
Nasypejte do mísy vločky, mohou být i bezlepkové, a zalijte je horkou vodou. Zamíchejte a nechte je 5 minut odstát, aby nabobtnaly. Poté je promíchejte.
Přidejte vejce, sladidlo (jako je erythritol nebo stévie), vanilkový extrakt, bílý jogurt, vychladlé rozpuštěné máslo, prášek do pečiva a vymíchejte těsto. Nakonec přimíchejte na kostičky nakrájené, oloupané a jádřince zbavené jablko a borůvky.
Těsto nalijte do chlebíčkové formy o rozměrech 20×8 centimetrů. Pokud nemáte silikonovou formu, vymažte ji máslem a vysypejte moukou, aby šel koláč lépe vyklopit. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč zhruba 50 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.