Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosová roláda Bounty bez pečení

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Kokosová roláda Bounty bez pečení - postup přípravy

Rychlovka bez pečení, kterou budou zbožňovat všichni milovníci tyčinky Bounty, to je delikátní rolka se stejným jménem. Výrazná chuť toho nejlepšího použitého holandského kakaa se výborně snoubí s jemnými hoblinkami kokosu. Dokonalá kombinace se navíc hodí ke každodenní kávě a čaji, ale také na slavnostnější příležitosti, oslavy narozenin nebo svátku, protože se rolka výborně vyjímá na starožitném dezertním talířku.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Sušenky rozdrobte nebo nasekejte najemno, použít můžete také sekací nůž mixéru. Můžete je také vložit do sáčku a rozmělnit pomocí válečku, vysypejte sušenky do misky a smíchejte s kakaovým práškem.




Krystalový cukr rozpusťte v horké vodě, přidejte cukru podle druhu použitých sušenek, u méně sladkých použijte cukru více. Cukrovou vodu nechte vychladnout a poté přidávejte za stálého míchání rozmělněné sušenky, vznikne homogenní a vláčné těsto.

Dejte změknout máslo a smíchejte s kokosovými vločkami a vmíchejte práškový cukr. V odlehčené variantě můžete použít namísto másla a práškového cukru, kombinaci kondenzovaného mléka přímo s kokosem.

Rozložte potravinovou folii do tvaru obdélníku a rozprostřete kakaovou směs, válečkem můžete uválet tenkou vrstvu. Poté potřete směsí másla a kokosu.

Na pevno srolujte a vložte chladit do mrazničky na 45 minut.

Před servírováním nakrájejte na plátky pomocí ostrého nože.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů