Piškotový dort s čokoládovou polevou - postup přípravy
Piškotový dort s čokoládovou polevou podle receptu z facebookové stránky Andy vaří pro zdraví vás okouzlí svojí výjimečně vláčnou chutí. Pokud jste kreativní, můžete ho rovněž libovolně nazdobit.
Ingredience
Dále
Žloutky vyšlehejte s horkou vodou do pěny. Přidejte k ní cukr, polohrubou mouku a citrónovou kůru. Směs řádně promíchejte.
Z bílků vyšlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do připravené směsi. Buďte opatrní, aby směs zůstala nadýchaná.
Dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní připravené těsto a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C zhruba 45 minut. Po upečení ho nechte v pootevřené troubě vychladnout.
Po úplném vychladnutí korpus podélně rozřízněte a promažte ho marmeládou a libovolným krémem. Nechte ho ztuhnout v lednici.
Jakmile krém ztuhne, nalijte na dort čokoládovou polevu a ozdobte ho dle fantazie. Skvěle se hodí čerstvé ovoce či čokoládové hoblinky.
Více autorčiných receptů najdete na její facebookové stránce Andy vaří pro zdraví.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.