Jablečný odvar s hřebíčkem - postup přípravy
Pokud dáváte přednost přirozenějším alternativám v péči o zdraví, vyzkoušejte jablečný vývar s hřebíčkem. Směs je velmi zdravá a jednoduchá na přípravu.
Ingredience
Jablko zbavte jádřince a nakrájejte ho na kostičky. Vodu přiveďte k varu a společně se zhruba třemi kusy hřebíčku jablka uvařte.
Směs vařte v hrnci pod pokličkou, dokud nebudou jablka měkká. Odvar z jablka a hřebíčku přeceďte přes cedník.
Hotový odvar znovu dochuťte hřebíčkem dle vaší chuti. Není potřeba ho jakkoliv sladit, jelikož jsou jablka přirozeně sladká. Pokud byste ho ale přece jen rádi osladili, doporučujeme použít kvalitní včelí med.
Zdravotní účinky nápoje
Vysoký obsah vlákniny v nápoji pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v těle. Jeho nízká kalorická hodnota pomáhá při hubnutí a navozuje pocit sytosti. Odvar má také antimikrobiální účinky a lze ho konzumovat při boji s infekcemi způsobenými bakteriemi a plísněmi. Zároveň obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, jako jsou například vit. A, C a E či vápník, železo a draslík.