Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomazánka z vepřové konzervy

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Pomazánka z vepřové konzervy - postup přípravy

Vepřová konzerva nemusí nutně sloužit jen jako proviant do batohu na tramp a pro přípravu guláše. Vyzkoušejte lahodnou pomazánku na pečivo podle receptu, který zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli nasekejte na velmi drobné kostičky a vsypte ji do velké mísy. Na hrubém struhadle k ní přistrouhejte kyselé okurky a přidejte trochu čerstvě mletého černého pepře, sladké papriky, lžičku hořčice a tři lžíce majonézy.

2. KROK

Nechte vajíčka uvařit natvrdo, oloupejte je a nasekejte nadrobno. Vajíčka vsypte do mísy s ostatními ingrediencemi a vše důkladně promíchejte.

3. KROK

Úplně nakonec přidejte vepřovou konzervu, kterou se snažte co nejlépe rozmačkat a rozmělnit, a opět vše velmi dobře promíchejte. Nemusíte používat žádný mixér, stačí míchat pouze lžící.

4. KROK

Na závěr pomazánku ochutnejte, přidejte trochu soli a případně ještě lžičku hořčice. Znovu promíchejte. Podávejte s čerstvým nebo opečeným pečivem a zeleninovou oblohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů