Pomazánka z vepřové konzervy - postup přípravy
Vepřová konzerva nemusí nutně sloužit jen jako proviant do batohu na tramp a pro přípravu guláše. Vyzkoušejte lahodnou pomazánku na pečivo podle receptu, který zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty.
Ingredience
Cibuli nasekejte na velmi drobné kostičky a vsypte ji do velké mísy. Na hrubém struhadle k ní přistrouhejte kyselé okurky a přidejte trochu čerstvě mletého černého pepře, sladké papriky, lžičku hořčice a tři lžíce majonézy.
Nechte vajíčka uvařit natvrdo, oloupejte je a nasekejte nadrobno. Vajíčka vsypte do mísy s ostatními ingrediencemi a vše důkladně promíchejte.
Úplně nakonec přidejte vepřovou konzervu, kterou se snažte co nejlépe rozmačkat a rozmělnit, a opět vše velmi dobře promíchejte. Nemusíte používat žádný mixér, stačí míchat pouze lžící.
Na závěr pomazánku ochutnejte, přidejte trochu soli a případně ještě lžičku hořčice. Znovu promíchejte. Podávejte s čerstvým nebo opečeným pečivem a zeleninovou oblohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.