Třešňový koláč z drobenkového těsta - postup přípravy
Až si nebudete vědět rady, jak zpracovat úrodu třešní, upečte z nich originální drobenkový koláč. Na základ i posypku vám stačí jen jedno těsto.
Na těsto
Na náplň
Do zadělávací mísy dejte hladkou mouku, přidejte sůl a prášek do pečiva a nakonec máslo. Rukou vypracujte „drobenku“. V misce pak rozšlehejte vejce s cukrem do pěny. Směs nalijte do mísy a rukou zpracujte tak, aby z těsta byla drobenka, a ne hutná koule.
Vyložte formu o průměru 22 centimetrů pečicím papírem a dejte do ní asi tři čtvrtiny drobenky. Rozprostřete ji, udusejte a u krajů těsto vyvarujte výše, aby tvořilo pomyslnou misku.
Dejte do ní třešně, přisypejte cukr a kukuřičný škrob a trochu promíchejte. Navrch volně nasypejte zbytek drobenkového těsta. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč zhruba 35 až 40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.