Malinové pohárky s mascarpone a šlehačkou - postup přípravy
Smetanové pohárky z mascarpone, šlehačky a malin jsou báječně snadnou cestou, jak využít tyto lahodné suroviny naplno. Tento recept spolu s dalšími podobnými dobrůtkami najdete na facebookové stránce Andy vaří pro zdraví.
Ingredience
Mascarpone vyklopte do misky, přidejte k němu cukr, vanilku a trochu citrónové šťávy. Vše prošlehejte do hladké a krémové konzistence.
Smetanu vyšlehejte do tuha. Vmíchejte ji do ochuceného mascarpone, pracujte ale jemně a směs už nešlehejte.
Maliny vsypte do kastrůlku, posypejte je podle chuti cukrem a přilijte trochu vody. Vše promíchejte, přiveďte k varu a na mírném ohni je vařte, dokud se zcela nerozpadnou. Poté je odstavte ze sporáku a nechte je zchladnout.
Připravte si mističky nebo pohárky. Na jejich dno vložte trochu malinového rozvaru, na něj dejte smetanový krém a na něj opět nalijte trochu malin.
Podle návodu rozpusťte želatinu, nechte ji mírně vychladnout a zalijte jí obsah mističek. Pohárky nechte vychladit a ztuhnout, poté je ozdobte dle své fantazie a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.