Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová roláda s bylinkovým tvarohem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Cuketová roláda s bylinkovým tvarohem - postup přípravy

Cuketová sezóna je pomalu za námi, stále jsou však tyto podlouhlé zelené plody na pultech obchodů k dostání. Pokud je máte rádi a chtěli byste je zpracovat zase nějak jinak, než je jen zapékat s masem a sýrem v troubě, můžete vyzkoušet naši skvělou cuketovou roládu plněnou bylinkovým tvarohem. Je lehká, snadná, velmi zdravá a také neskutečně chutná.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Cukety dobře umyjte a odkrojte konce. Jednu cuketu nakrájejte na tenká kolečka a druhou nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhanou cuketu vložte do mísy, přidejte k ní čtyři vajíčka a přisypejte nastrouhaný sýr.




Ochuťte solí a pepřem a všechny přísady vzájemně důkladně promíchejte.

Dejte si předehřát troubu na 190 stupňů Celsia a plech si vyložte pečicím papírem. Na ten pak vyrovnejte cuketové těsto a rozprostřete ho po celé ploše plechu. Na tuto vrstvu pak vyskládejte druhou cuketu, kterou jste nakrájeli na tenká kolečka a dejte plech do trouby. Pečte asi 20 minut, dokud směs pěkně neztuhne.

Pak plech vyndejte z trouby, nechte cuketovou placku vychladnout a sloupněte z ní pečicí papír.

Připravte si náplň. Zelené bylinky dobře omyjte pod tekoucí vodou a osušte je papírovými utěrkami. Ostrým nožem je nasekejte najemno a nasypejte do misky. Přidejte k bylinkám také prolisovaný stroužek česneku a vyklopte vaničku tvarohu. Dochuťte opět solí a pepřem podle chuti a všechny přísady důkladně promíchejte.

Cuketovou placku otočte tak, aby kolečka cukety byla vespod. Vrchní část pak celou rovnoměrně pomažte tvarohovou náplní s bylinkami a s pomocí pečicího papíru pak roládu zamotejte do úhledného válečku. Ten pak položte na podnos a dejte do lednice chladit zhruba hodinu.

Před podáváním nakrájejte roládu na kolečka a podávejte jako vynikající a osvěžující svačinku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů