Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý nepečený dezert s jahodami a tvarohem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Rychlý nepečený dezert s jahodami a tvarohem - postup přípravy

Neradi postáváte dlouhé hodiny u plotny při pečení koláčů a buchet? Potom je pro vás jako dělaný následující recept na nepečený dezert s jahodami a tvarohem. Připravený jej budete mít již během chvilky. Trpělivost budete potřebovat pouze při tuhnutí zákusku v lednici.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si želatinu v prášku rozdělíte na 10 a 15 gramů do samostatných misek. Poté k deseti gramům přilijte 60 mililitrů vody a k patnácti gramům 90 ml. Vše dobře promíchejte a nechte nabobtnat.




Dále si v míse vyšlehejte měkký tvaroh spolu s jahodovým jogurtem a krém dejte stranou.

Nyní si k ruce vezměte jahody, očistěte je, pokrájejte na menší kousky a vložte do mísy. Zde je posypejte krupicovým cukrem a rozmixujte na pyré.

Dále si obě želatiny povařte zvlášť na mírném plamenu (lze vložit i na krátký čas do mikrovlnky) a menší díl vložte do tvarohové směsi.

Ten větší následně zakomponujte do jahodového pyré. Důkladně obě hmoty promíchejte.

Do tvarohu s jogurtem nakonec ještě přijdou nalámané máslové sušenky.

Až budete mít hotové obě směsi, pusťte se do kompletace dezertu. Silikonovou formu na bábovku mírně potřete olejem a vlijte do ní část tvarohového krému se sušenkami.

Následně přelijte jahodovým pyré. Takto vrstvy střídejte, dokud formu zcela nenaplníte. Dezert nakonec dejte tuhnout do lednice ideálně přes noc.

Ztuhlý dezert vyjměte z lednice, na chvíli ponořte do hrnce s horkou vodou a pak vyklopte na talíř. Podávejte pokrájené na menší porce s třeba s šálkem kávy anebo čaje.

Přejeme vám dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů