Jednoduché domácí bramborové knedlíky - postup přípravy
Mnohá tradiční česká jídla se neobejdou bez bramborových knedlíků. Vyzkoušejte oblíbený recept od paní Dany L., který zaručuje, že se výsledek vždy podaří na jedničku.
Ingredience
Uvařte brambory, a až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, hrubou mouku, krupici a sůl a vymíchejte hutné těsto. Z něj pak udělejte 5 nebo 6 šišek knedlíků, záleží i na velikosti vašeho hrnce.
Do velikého hrnce dejte vařit dostatek vody. Šišky knedlíků vložte do vroucí vody a vařte je 20 minut. Po vyndání knedlíky potřete trochou ztuženého tuku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.