Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládová roláda

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Čokoládová roláda - postup přípravy

Dezerty ve formě rolád jsou velmi oblíbené. Jak pro svou chuť, tak i proto, že dobře vypadají na řezu. To je případ i našeho receptu, kterým je čokoládová roláda s krémem. Pokud chcete připravit něco sladkého a chutného, tak s ní nešlápnete vedle.

Ingredience pro:
8 porcí

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vše začínáme přípravou těsta, což není nic komplikovaného. Pomůže vám v tom mixér, kterým jako první začnete šlehat vajíčka. K nim se přisypává cukr, až vznikne hmota, ke které se mohou přidat další ingredience, které jsou na těsto potřeba. Díky kakau bude mít potřebnou barvu, díky které bude vaše čokoládová roláda vypadat tak skvěle.




Nachystané těsto můžete nalít do plechu, který je vyložený pečicím papírem, aby se vám nepřipalovalo. Do plechu těsto nalijte a rozetřete ho až k okrajům. Zajistěte, aby bylo všude stejně vysoké. Poté už může plech zamířit do trouby, která je vyhřátá na teplotu 200 stupňů Celsia. Doba pečení je v tomto případě asi 20 minut. Poté nechte těsto chladnout.

Krém samotný není nic složitého. Nechte povolit máslo, které poté mixérem začnete šlehat. K němu potom přidáte kondenzované mléko a také cukr. Vše šleháte do té doby, dokud váš krém nebude mít požadovanou tuhou konzistenci. Pokud ještě těsto není studené, tak ho dejte odpočinout do lednice.

Těsto vyndejte z plechu, ale nechte ho nadále na pečicím papíru. Potom ho celé pomažte krémem a opatrně balte. Pečicí papír vám pomůže v tom, aby to bylo rovnoměrné. Měla by vám vzniknout hotová roláda se šnekem z krému, který je uvnitř.

Následně už jenom rozpustíte čokoládu, kterou roládu polijete. Dokud je ještě tekutá, tak na ni také nasypete nasekané ořechy. Tímto máte hotovo. Roládu dejte na pár hodin do lednice ztuhnout, potom nakrájejte a servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů