Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná hrnková buchta „Péřová baba“

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nadýchaná hrnková buchta „Péřová baba“ - postup přípravy

Pokud hledáte recept na tu nejlepší buchtu na neděli, vyzkoušejte dezert „Péřová baba“, která je plná ovoce a tvarohu, podle YouTube receptu Vaření s Jančou. Před podáváním ji stačí jen lehce posypat moučkovým cukrem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejdříve oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do mísy vložte tvaroh, přidejte do něj žloutek, cukr, vanilkový cukr a 100–200 ml zakysané smetany. Poté směs rozmixujte do hladka.

2. KROK

Do jiné mísy vložte žloutky, přidejte k nim moučkový a vanilkový cukr. Poté směs vyšlehejte do pěny. Následně do ní přidejte polohrubou mouku, mléko, olej a kypřicí prášek.

3. KROK

Těsto vyšlehejte do hladka. Poté po do něj pomocí stěrky, nebo mixéru na nejnižší otáčky opatrně vmíchejte tuhý sníh.

4. KROK

Plech o velikosti 30×40 cm vyložte pečicím papírem a těsto do něj nalijte. Pomocí lžíce poté přendejte tvarohovou náplň na těsto.

5. KROK

Na těsto vyskládejte kompotované mandarinky. Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a buchtu pečte přibližně 23–25 minut.

6. KROK

Buchtu vyjměte z trouby a nechte ji zcela vychladnout. Poté ji lehce posypte moučkovým cukrem a můžete ji servírovat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů