Drobenkový koláč s červeným rybízem či borůvkami - postup přípravy
Skvělý moučník z letního ovoce, jako jsou borůvky nebo rybíz, jde upéci ze snadného drobenkového těsta. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Na drobenku
Na náplň
Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva a změklé máslo. Můžete použít i Heru, ale máslo dá koláči mnohem lepší chuť. Rukama vypracujte drobenku. Vyložte formu pečicím papírem a polovinu drobenky rozložte do formy.
Smíchejte tvaroh, mléko, vejce a podle chuti cukr na náplň. Tu pak nalijte na drobenku ve formě a dejte na ni borůvky nebo červený rybíz, případně mix ovoce. Další možností jsou rozinky předem namočené v rumu.
Náplň překryjte druhou polovinou drobenky. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 35 až 40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.