Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané palačinky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Nadýchané palačinky - postup přípravy

Máte u svých palačinek problém s tím, že nepůsobí nadýchaně, což se podepisuje jak na jejich vzhledu, tak i na jejich chuti? Důvodem je to, že do těsta zapomínáte přidat jednu podstatnou ingredienci. Podívejme se společně na recept na nadýchané palačinky, které dokonale vypadají i skvěle chutnají.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Připravte mléko

Jako první připravte mléko na těsto na palačinky. To by nemělo být studené, ale je třeba ho ohřát. Optimální teplota je 40 – 50 stupňů Celsia. Zahřát ho můžete v hrnci na sporáku, nebo v mikrovlnce. Předepsanou teplotu doporučujeme dodržet.




Vytvořte těsto

Když je mléko zahřáté, můžete do něho postupně přidávat jednotlivé ingredience. Jako první to bude vejce a potom cukr. Promíchejte a potom přidejte špetku soli a dále i mouku. Vezměte si kuchyňský mixér, který vám těsto na palačinky promíchá, prošlehá a udělá z něho dokonale nadýchanou konzistenci.

Těsto nechte odpočinout

Když je těsto hotové, nechte ho odpočinout po dobu asi 15 minut, při pokojové teplotě. Potom znovu vezměte mixér, přilijte do těsta olej a ještě ho chvíli mixujte do nadýchané konzistence. V tu chvíli je připraveno k použití.

Příprava na pánvi

Jinak ani nadýchané palačinky dělat nelze. Pánev je třeba si rozpálit, přidat olej, a až se rozehřeje i ten, tak sběračkou dávkovat těsto. To by se mělo rozlít až do krajů a zároveň by palačinka neměla být až moc vysoká. Když se kraje začnou jevit jako prosmažené, přišla chvíle palačinku otočit. Chvíli ji smažte i z druhé strany a potom ji můžete dát na talíř. A pokračovat v přípravě dalších.

Tímto jsou nadýchané palačinky hotové a vám stačí přemýšlet, s čím si je dáte. Hodí se klasická marmeláda, čokoláda, lískooříškový krém, tvaroh, ale třeba i skořicový cukr. Možností je celá řada.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů