Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lodičky „Noc a den“ se dvěma šlehačkami a ovocem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Lodičky „Noc a den“ se dvěma šlehačkami a ovocem - postup přípravy

Zajímavý zákusek lze vyrobit z lodiček upečených z máslového těsta, které v sobě kombinují dvojici šlehaček, čokoládu a ovoce. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Na těsto

Na náplně

Na čokoládu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Smíchejte suroviny na těsto, vypracujte z něj hladkou a nelepivou kouli a dejte ho na 2 hodiny do lednice. Poté vyválejte 2 milimetry silný plát a formičkami na lodičky vykrájejte oválky. Vykrojené těsto vložte do suchých formiček a dejte je na plech. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte je do růžova.

2. KROK

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni spolu s máslem, musí být tekutá. Bílou šlehačku ušlehejte spolu se ztužovači a cukrem podle vaší chuti. V další nádobě vyšlehejte pařížskou šlehačku.

3. KROK

Na dno vychladlých lodiček nalijte trochu čokolády tak, aby jí bylo polité celé dno a nevlhly. Dovnitř nastříkejte libovolně obě šlehačky, vzor je čistě na vás. Nakonec je ozdobte ovocem (třeba jahodami) a čokoládovým cukrářským zdobením a dejte je do lednice ztuhnout.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů