Lodičky „Noc a den“ se dvěma šlehačkami a ovocem - postup přípravy
Zajímavý zákusek lze vyrobit z lodiček upečených z máslového těsta, které v sobě kombinují dvojici šlehaček, čokoládu a ovoce. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na těsto
Na náplně
Na čokoládu
Smíchejte suroviny na těsto, vypracujte z něj hladkou a nelepivou kouli a dejte ho na 2 hodiny do lednice. Poté vyválejte 2 milimetry silný plát a formičkami na lodičky vykrájejte oválky. Vykrojené těsto vložte do suchých formiček a dejte je na plech. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte je do růžova.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni spolu s máslem, musí být tekutá. Bílou šlehačku ušlehejte spolu se ztužovači a cukrem podle vaší chuti. V další nádobě vyšlehejte pařížskou šlehačku.
Na dno vychladlých lodiček nalijte trochu čokolády tak, aby jí bylo polité celé dno a nevlhly. Dovnitř nastříkejte libovolně obě šlehačky, vzor je čistě na vás. Nakonec je ozdobte ovocem (třeba jahodami) a čokoládovým cukrářským zdobením a dejte je do lednice ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.