Zavařený zeleninový salát na zimu - postup přípravy
Letní úrodu zeleniny můžete zavařit do sklenic na zimu, abyste si mohli dopřávat zeleninový salát po celý rok za příznivé ceny. Je opravdu velmi chutný.
Ingredience
Nakrájejte okurku na kolečka, rajčata a papriky na kusy a cibuli na půlkolečka. Přidejte pokrájenou pálivou papriku a nasekejte petrželku. V dostatečně velké nádobě zeleninu promíchejte se solí a nechte 30 až 40 minut ustát, aby zelenina pustila vodu.
Sklenice naplňte zeleninou a zalijte tekutinou, kterou pustila. Dejte je do hrnce vyloženého plátnem a naplňte ho vodou do asi poloviny výšky sklenic. Poté je přikryjte víčky, přiveďte vodu k varu a pak vařte 15 minut.
Horké sklenice vyjměte z hrnce, napevno je zavíčkujte, přikryjte a nechte pomalu 24 hodin chladnout. Pak jen zkontrolujte, jestli se víčka přichytila, a uložte je na tmavé a chladné místo.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir