Domácí jablečný kompot

i Zdroj fotografie: Iva Ptáčková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí jablečný kompot - postup přípravy

Jablkový kompot je lahodný jako zákusek po dobrém obědě, hodí se ale i jako součást různých dezertů nebo třeba mrkvového salátu. Zkuste si jej připravit podle receptu od paní Ivy Ptáčkové.
1. KROK

Jablka podle chuti oloupejte, anebo je nechte ve slupce. Nakrájejte je na čtvrtinky či osminky, podle toho, jak jsou velká, a vykrájejte jadřince.

Jablka vložte do hrnce, přidejte pár hřebíčků a kousek skořice, přisypejte cukr, kapku citrónové šťávy a zalijte vodou.

2. KROK

Pod pokličkou jablka přiveďte k varu a vařte je asi 5, maximálně 10 minut, aby se dužnina úplně nerozpadla. Poté odstavte z ohně, nechte vychladnout a buďto ihned podávejte (v zimě), anebo je nejprve nechte vychladit v lednici (nejlepší pro letní osvěžení).

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 276 hlasů
Nahlásit chybu
149 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt