Domácí tuniská limonáda a citrónové sušenky - postup přípravy
Vynikající tuniská limonáda spolu s citrónovými sušenkami zanechá ve vašich známých určitě mimořádný dojem. A navíc zužitkujete téměř celý citrón bez zbytečného odpadu.
Limonáda
Bonusový recept: Sušenky
Z citronů odkrojte špičky a nakrájejte je na menší kostičky. Neoloupané citrony vložte do mixéru a rozmixujte na kašovitou konzistenci.
Do citrónové kaše přisypejte cukr a přilijte jeden šálek vody. Opět minimálně třicet vteřin mixujte.
Směs nalijte do džbánu a zalijte ji zbylými třemi šálky vody. Limonádu důkladně promíchejte a přeceďte ji přes cedník.
Přecezenou šťávu podávejte spolu s ledem. Zbytky citronu, které vám po cezení limonády zbyly, můžete využít k výrobě citronových sušenek.
Citronové sušenky
1. Smíchejte přecezené zbytky citronu spolu se skořicí, datlovým sirupem a také kokosem a vejcem. Veškeré ingredience důkladně promíchejte.
2. Pomocí lžíce vytvarujte na plechu vyloženém pečicím papírem jednotlivé sušenky a dejte je péct do trouby předehřáté na 200 °C zhruba na 30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept