Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný míchaný salát ve sklenici

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nakládaný míchaný salát ve sklenici - postup přípravy

Zajímavým způsobem si můžete připravit zeleninový salát ve sklenici. Zelenina se krájí den předem a nakládá se se solí a dalšími ingrediencemi, aby se pak náležitě proležela.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Okurky omyjte, odkrojte z nich konce a nakrájejte na čtvrtiny. Cuketu také omyjte, odkrojte konce, rozpulte ji a pak nakrájejte na osminky. Rajčata rozkrojte podle velikosti na čtvrtiny či poloviny, česnek mírně podrťte.

2. KROK

Do dvoulitrové sklenice dejte na dno trochu kopru a petržele. Pokračujte 2 stroužky česneku, přidejte část zeleniny, křenové listy, kopr, petržel, zbývající česnek a zeleninu a nakonec vše zasypejte solí.

3. KROK

Sklenici uzavřete víčkem, promíchejte její obsah a položenou naležato dejte na 10 hodin do lednice, každí 3 hodiny jí pootočte. Nakonec vyjměte zeleninu ze sklenice a můžete konzumovat.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů