Nakládaný míchaný salát ve sklenici - postup přípravy
Zajímavým způsobem si můžete připravit zeleninový salát ve sklenici. Zelenina se krájí den předem a nakládá se se solí a dalšími ingrediencemi, aby se pak náležitě proležela.
Ingredience
Okurky omyjte, odkrojte z nich konce a nakrájejte na čtvrtiny. Cuketu také omyjte, odkrojte konce, rozpulte ji a pak nakrájejte na osminky. Rajčata rozkrojte podle velikosti na čtvrtiny či poloviny, česnek mírně podrťte.
Do dvoulitrové sklenice dejte na dno trochu kopru a petržele. Pokračujte 2 stroužky česneku, přidejte část zeleniny, křenové listy, kopr, petržel, zbývající česnek a zeleninu a nakonec vše zasypejte solí.
Sklenici uzavřete víčkem, promíchejte její obsah a položenou naležato dejte na 10 hodin do lednice, každí 3 hodiny jí pootočte. Nakonec vyjměte zeleninu ze sklenice a můžete konzumovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой