Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesné sušenky s medem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Ovesné sušenky s medem - postup přípravy

Ovesné sušenky jsou křupavé, zdravé a připravíte je za pár minut. Můžete se vsadit, že až je ochutnáte, stanou se vašimi nejoblíbenějšími. Neobvyklý dezert můžete podávat ke kávě nebo čaji.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte cukr, mouku a ovesné vločky. Do hrnce vložte změklé máslo a smíchejte ho s medem, kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Směs v hrnci zahřívejte 3 minuty, dokud nezískáte hustou tekutou hmotu. 

Tip: Mouku do mísy prosejte, aby v těstě nevznikly nechtěné hrudky.

2. KROK

Tekutou směs z hrnce vmíchejte do mísy s ovesnými vločkami a přidejte vejce a vodu. Ingredience důkladně zamíchejte a pomocí rukou vytvořte těsto, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. 

3. KROK

Těsto rádýlkem rozkrájejte na čtverce o průměru cca 4 cm. Čtverečky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 15 minut. 

Poznámka: Velikost čtverců je čistě na vás. Pokud máte raději větší sušenky, vykrojte větší čtverce.

4. KROK

Tip: Hotové ovesné sušenky nechte vychladnout a můžete je podávat. Skvěle chutnají s kávou nebo čajem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Очень Вкусно! 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů