Okurkový salát s jogurtem a česnekem - postup přípravy
Okurkový salát s jogurtem a česnekem je výbornou volbou, pokud chcete oslnit svoji návštěvu originálním druhem salátu. Neotřele pojatá příloha skvěle doplní různé druhy masa.
Ingredience
Okurku nakrájejte na plátky silné 2–3 mm. Přendejte je do větší mísy a ochuťte je solí. Poté je dobře promíchejte.
Česnek podrťte čepelí nože a pak ho nasekejte na menší kousky. Z okurek vymačkejte rukama co nejvíce vody. Můžete použít také cedník a vymačkat tak vodu z okurek opravdu důkladně.
Vymačkané okurky smíchejte s bílým jogurtem a česnekem. Posléze přidejte také nadrobno nakrájený kopr či pažitku.
Směs zalijte olejem a vymačkanou šťávou z citronu. Salát nakonec lehce posypte strouhanou kůrou z citronu, naposledy promíchejte a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 무니키친MoonyKitchen