Hermelínový salát se zeleninou

i Zdroj fotografie: Romana Staňová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hermelínový salát se zeleninou - postup přípravy

Domácí hermelínový salát podle receptu od paní Romany Staňové je chutnou alternativou k produktům kupovaným v lahůdkách. Je neuvěřitelně lahodný a čerstvá zelenina ve složení vytváří příjemně svěží a křupavý chuťový kontrast, který oceníte při běžné večeři, ale i při slavnostnějších příležitostech – je totiž skvělý na chlebíčky a jednohubky.
1. KROK

Vajíčka nechte vařit v hrnci s vodou od bodu varu asi 10 minut, aby žloutek úplně ztuhl. Poté je zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na kostičky, případně nahrubo nastrouhejte.

2. KROK

Hermelíny nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte je ke strouhaným vajíčkům natvrdo. Pórek, ředkvičku a zelenou papriku nakrájejte nadrobno a vše smíchejte dohromady.

3. KROK

Směs osolte a opepřete, přidejte trochu tatarské omáčky, majonézy nebo zakysané smetany a pečlivě promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Hotový salát podávejte s čerstvým či opečeným pečivem, případně jej použijte jako pomazánku na obložené chlebíčky či jednohubky.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 298 hlasů
Nahlásit chybu
50 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt