Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tukožroutský okurkový salát s vejci

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tukožroutský okurkový salát s vejci - postup přípravy

Připravte si tukožroutský okurkový salát s vejci, který pomáhá spalovat břišní tuk. Můžete ho servírovat jako svačinku s pečivem nebo osvěžující přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dresink

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ze salátových okurek odřízněte okraje, které nebudete používat. Zbytek okurek nakrájejte na kolečka, vložte je do misky a smíchejte je se solí. Zeleninu nechte 10 minut odpočívat. 

Poznámka: Díky soli zelenina pustí přebytečnou vodu a zkřehne.

2. KROK

Mezitím vařte vejce 10 minut. Poté z vody vyjměte, nechte je vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na kousky. 

3. KROK

Během toho, co se vejce vaří, nakrájejte jarní cibulku nadrobno a vložte ji do větší mísy, ve které ji smíchejte s nakrájenými uvařenými vejci a okurkami. 

Poznámka: Před smícháním s ostatními ingrediencemi z okurek vymačkejte maximum šťávy.

4. KROK

Pokračujte s přípravou dresinku. Jogurt smíchejte s majonézou a hořčicí a dresink promíchejte se zeleninou. Okurkový salát ochuťte pepřem, znovu ho zamíchejte a na závěr připravte přílohu.

5. KROK

Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem smažte toastový chleba cca 1 minutu, z každé strany. 

Tip: Okurkový salát s vejci servírujte společně s osmaženými toasty. Můžete ho podávat také jako přílohu k masu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Pollyina kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů