Tukožroutský okurkový salát s vejci - postup přípravy
Připravte si tukožroutský okurkový salát s vejci, který pomáhá spalovat břišní tuk. Můžete ho servírovat jako svačinku s pečivem nebo osvěžující přílohu k masu.
Základ
Dresink
Příloha
Ze salátových okurek odřízněte okraje, které nebudete používat. Zbytek okurek nakrájejte na kolečka, vložte je do misky a smíchejte je se solí. Zeleninu nechte 10 minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli zelenina pustí přebytečnou vodu a zkřehne.
Mezitím vařte vejce 10 minut. Poté z vody vyjměte, nechte je vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na kousky.
Během toho, co se vejce vaří, nakrájejte jarní cibulku nadrobno a vložte ji do větší mísy, ve které ji smíchejte s nakrájenými uvařenými vejci a okurkami.
Poznámka: Před smícháním s ostatními ingrediencemi z okurek vymačkejte maximum šťávy.
Pokračujte s přípravou dresinku. Jogurt smíchejte s majonézou a hořčicí a dresink promíchejte se zeleninou. Okurkový salát ochuťte pepřem, znovu ho zamíchejte a na závěr připravte přílohu.
Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem smažte toastový chleba cca 1 minutu, z každé strany.
Tip: Okurkový salát s vejci servírujte společně s osmaženými toasty. Můžete ho podávat také jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Pollyina kuchyně