Kakaová roláda s malinovým krémem - postup přípravy
Připravit lahodnou roládu nemusí být tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. Vyzkoušejte recept na nebesky lehkou kakaovou roládu s malinovým krémem podle paní Dagmar Kazdové a budete nadšeni.
Na těsto
Na krém
Na ozdobu
Vyklepněte šest vajíček a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do husté a bělavé pěny. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který střídavě s moukou a kakaem přimíchejte do žloutkové pěny.
Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 7 až 10 minut. Dejte pozor, aby roláda nebyla přesušená, mohla by se pak lámat. Upečený korpus nezamotávejte, nechte ho zvolna vychladnout a poté z něho stáhněte pečicí papír.
Zatímco korpus chladne, připravte si malinový krém. Maliny svařte s cukrem a trochou vody úplně doměkka. Poté je propasírujte přes sítko, abyste je zbavili zrníček.
Pokud je výsledný rozvar příliš vodnatý, nechte vodu za častého míchání odpařit, abyste získali konzistenci hustého džemu. Maliny poté nechte zcela vychladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a nechte ho vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte do hladkého krému a po lžících do něho zašlehávejte vychladlý pudink a propasírované maliny. V případě potřeby krém přislaďte trochou cukru.
Malinový krém natřete na korpus, který stočte do rolády. Část krému si nechte stranou. Hotovou roládu ozdobte cákanci rozpuštěné čokolády, malinovým krémem, případně šlehačkou, cukrářským zdobením a čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.