Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mandarinkový koláč s vanilkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 39 minut

Mandarinkový koláč s vanilkou - postup přípravy

Mandarinkový koláč je nadýchaný, má jemnou strukturu a osvěžující chuť díky ovoci. Připravte si sladký dezert, který svou vůní vykouzlí útulnou domácí atmosféru.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s vanilkovým a 100 g klasického cukru do pěny. Přidejte rozpuštěné máslo a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí. Do směsi vmíchejte mléko a mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Dortový ráfek vymažte trochou másla a naplňte ho těstem, které pokryjte mandarinkami. Dezert následně posypte cukrem, polijte rozpuštěným máslem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.

Tip: Mandarinkový koláč servírujte až po vychladnutí. Bude lépe stravitelný.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Cuisine Simple

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů