Mandarinkový koláč s vanilkou - postup přípravy
Mandarinkový koláč je nadýchaný, má jemnou strukturu a osvěžující chuť díky ovoci. Připravte si sladký dezert, který svou vůní vykouzlí útulnou domácí atmosféru.
Základ
Na vymazání
Vejce vyšlehejte s vanilkovým a 100 g klasického cukru do pěny. Přidejte rozpuštěné máslo a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí. Do směsi vmíchejte mléko a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.
Dortový ráfek vymažte trochou másla a naplňte ho těstem, které pokryjte mandarinkami. Dezert následně posypte cukrem, polijte rozpuštěným máslem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Tip: Mandarinkový koláč servírujte až po vychladnutí. Bude lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cuisine Simple